WordPress - Woordenboek

WordPress Uitgelichte Afbeelding

De uitgelichte afbeelding (Engels: feataured image) wordt voornamelijk gebruikt bij berichten.  Die afbeelding wordt dan getoond naast het bericht op archief, categorieën en overige overzichtspagina’s.

Hoe en waar precies die afbeelding gebruikt wordt is van het gebruikte thema afhankelijk.

De afbeelding kunt u toevoegen door bij het aanmaken of bewerken van een bericht, rechts voor “Uitgelichte afbeelding kiezen” te kiezen in het blok “Uitgelichte afbeelding”:

WordPress Uitgelichte afbeelding kiezen

Uitgelichte afbeelding kiezen

U kiest dan een afbeelding via de mediabibliotheek of upload er één vanaf uw computer. Net als bij het werken met afbeeldingen in uw content is het ook hier raadzaam om de Alt-tekst op te geven voor een betere SEO:

WordPress Uitgelichte afbeelding Alt-tekst

Alt-tekst

Heeft u de afbeelding gekozen en de bijlagedetails ingevoerd, klikt u op “Uitgelichte afbeelding kiezen” en de afbeelding is aan het bericht gekoppeld.

Tip:

Om op archiefpagina’s een helder overzicht te creëren is het gebruik van dezelfde afmetingen voor alle uitgelichte afbeeldingen aan te raden. Niet alle thema’s zullen de uitgelichte afbeeldingen even groot tonen en ze willekeurig bijsnijden.

Scherminstellingen

Ziet u bij het aanmaken of bewerken van een bericht het blokje “Uitgelichte afbeelding” niet, dan kunt u die inschakelen door rechtsboven in het scherm te kiezen voor “Scherminstellingen”. Daar kunt u die dan inschakelen (of uitschakelen):

WordPress uitgelichte afbeelding scherminstellingen

Scherminstellingen

Pagina’s & Uitgelichte Afbeelding

Het is ook mogelijk om bij een pagina een uitgelichte afbeelding in te stellen. Doorgaans heeft het instellen van zo’n afbeelding daar geen toegevoegde waarde. De meeste thema’s maken daar geen gebruik van.

Heeft u een pagina met helemaal geen afbeeldingen, maar bijvoorbeeld een instructie-video; kunt u de uitgelichte-afbeelding gebruiken om die dan voor de SEO in te zetten.

Vragen & Info

Heeft u vragen naar aanleiding van deze uitleg, stuur ons dan een mail op: info@qwain.nl of geef een reactie via onderstaand reactie-formulier.

Ondersteuning staat bij ons op nummer 1, wij zijn u graag van dienst !

Op de hoogte blijven van alle WordPress Nieuwtjes, Tips & Tricks… volg ons dan op Facebook .