WordPress - Woordenboek

Responsive Websites

Wat is een Responsive Website ?

Een responsive website is niets anders dan dat een website er goed uitziet op alle formaten beeldschermen. Dus website ziet er net zo mooi uit en is net zo functioneel op een Desktop PC, een Notebook, een Tablet en een Mobiele telefoon; onafhankelijk van de grootte van het scherm.

Responsive Webdesign

Dus voor computers, tablet en de mobiele telefoon worden geen aparte websites ontwikkeld. De website past zichzelf aan aan de grootte en de oriëntatie (liggend of staand) van het scherm en de mogelijkheden van de browser die op het apparaat gebruikt wordt.

Must have…

Het mobiel gebruik van internet is niet meer weg te denken. Kijk maar om u heen… in het openbaar vervoer, op straat… hoeveel mensen er gebruik maken van hun mobieltje om de tijd te doden of iets op te zoeken.

Bij de keuze van een WordPress thema is dan ook regel nummer 1: “Is het thema responsive ?” !

Is het gebruikte thema dat niet, en wordt de website niet goed getoond op mobiele apparaten; dan zal het u niet verbazen dat de bezoeker snel weg zal zijn en een website zal kiezen met soortgelijke strekking die wel responsive is en dus goed alle informatie laat zien.

Aandachtspunten

Bij het bouwen van een website, het maken van pagina’s of berichten, zijn er dan gelijk een aantal zaken waar direct rekening mee gehouden dient te worden.

Internet op een desktop pc zal altijd sneller zijn dan het gebruik op een mobiel en om de laadsnelheid, maar ook de gebruikersvriendelijkheid van de website op een mobiel acceptabel te houden denk dan aan het volgende:

  • voorkom grote afbeeldingen;
  • bij het gebruik van video’s laat deze niet automatisch afspelen, idem voor audio;
  • gebruik geen exotische lettertypes (fonts);
  • gebruik geen tabellen met veel kolommen (die vallen buiten het scherm);
  • beperk het hoofdmenu tot de meest belangrijke keuzes (pagina’s).

Met andere woorden, bij het bouwen van een website is het belangrijk om de mobiele layout in het achterhoofd te houden.

Vragen & Info

Heeft u vragen naar aanleiding van deze uitleg, stuur ons dan een mail op: info@qwain.nl of geef een reactie via onderstaand reactie-formulier.

Ondersteuning staat bij ons op nummer 1, wij zijn u graag van dienst !

Op de hoogte blijven van alle WordPress Nieuwtjes, Tips & Tricks… volg ons dan op Facebook .

 

Interessante Artikelen