WordPress - Woordenboek

WordPress Query

Met een WordPress Query wordt een opdracht bedoeld die aan de WordPress database wordt gegeven om een bepaalde actie uit te voeren en gegevens uit die database teruggeeft.

In de database zijn de pagina’s, berichten en reacties opgeslagen; maar ook instellingen van WordPress, plugins en wachtwoorden. De database wordt ook wel een MySQL database genoemd.

In het algemeen wordt een query gebruikt om bepaalde gegevens in de database op te zoeken en die dan te tonen.

Een query kan ook gebruikt worden om gegevens in de database te vervangen. Een voorbeeld hiervan is dat bij een bestaande website, gebouwd op een HTTP-verbinding en die omgezet moet worden naar een HTTPS-verbinding, alle HTTP-verwijzingen de database vervangen dienen te worden door HTTPS.

Queries gebruiken

Om een query te gebruiken is kennis van SQL benodigd. Opdrachten kunnen dan via PHPMyAdmin (bij de hostingprovider) ingegeven worden. De inloggegevens voor PHPMyAdmin heeft u van de hostingprovider gekregen.

Naast het bekijken van de database is het ook mogelijk om queries uit te voeren via PHPMyAdmin:

PhpMyAdmin

PhpMyAdmin

Zoals gezegd is kennis van SQL nodig.

Zoek en vervang

Willen we op een eenvoudige manier een zoek en vervang opdracht uitvoeren op de WordPress database dan kunnen we daar ook een plugin voor inzetten:

WordPress zoek en vervang

Search & Replace

De “Better Search Replace” plugin is wel de meest gebruikte.

Vragen & Info

Heeft u vragen naar aanleiding van deze uitleg, stuur ons dan een mail op: info@qwain.nl of geef een reactie via onderstaand reactie-formulier.

Ondersteuning staat bij ons op nummer 1, wij zijn u graag van dienst !

Op de hoogte blijven van alle WordPress Nieuwtjes, Tips & Tricks… volg ons dan op Facebook .