WordPress - Woordenboek

WordPress Links

Diverse Links

Een link is een verwijzing naar een andere website of pagina. Die link is niets anders dan een woord, een stukje tekst of een afbeelding waarop de bezoeker kan klikken. De bezoeker wordt dan doorverwezen naar de website aangebracht in die link. Dit worden dan “Externe Links” genoemd.

We spreken over “Interne Links” wanneer de link verwijst naar een andere pagina op dezelfde website.

Een link kan ook een e-mailadres bevatten waardoor het e-mailprogramma van de bezoeker geopend wordt en het ingevulde e-mailadres gelijk ingevuld wordt. Tegenwoordig is er ook een telefoon-link. Indien de bezoeker, bijvoorbeeld met een mobiel je website bezoekt en dan op die telefoon-link klikt het telefoonnummer automatisch gekozen wordt.

Het aanmaken van een link binnen WordPress is erg eenvoudig.

Interne Link

De interne link is eenvoudig om aan te maken en behoeft verder geen extra instellingen. De werkwijze is als volgt:

  1. Selecteer het woord die de link vertegenwoordigt. Bijv. “Bezoek onze contactpagina voor….”, waarbij “contactpagina” de link moet worden.
  2. Klik dan op het ketting-symbooltje (links) in de editor;
  3. Klik dan op het het radartje voor de linkinstellingen:Link Instellingen

 

  1. Kies dan de pagina waarnaar je wilt doorverwijzen en klik op “Link Invoegen”.

Pagina Link Invoegen
De link is dan aangemaakt.

Externe Link

Het aanmaken van een externe link gaat hetzelfde als bij een interne link zoals hiervoor beschreven. De stappen 1,2 en 3 zijn hier hetzelfde.

Daarna is het het eenvoudigste (om geen type-fout te maken) de URL van de website naar waarnaar toe gelinkt dient te worden, die te kopiëren vanuit de browser en in het URL veld (1) te plakken:Externe Link

Nu is het aan te raden om een vinkje te plaatsen bij (2). Hiermee blijft uw eigen website geopend en wordt de externe website in een nieuw tabblad in de browser van de bezoeker geopend. Sluit de bezoeker dan de website waar naartoe gelinkt is, dan is uw website nog steeds zichtbaar.

E-Mail Link

Binnen WordPress is het maken van een e-mail link erg eenvoudig. Stel dat u op uw website een “info@uw-website.nl” wilt opnemen in de content van een pagina dan type u dat e-mailadres en selecteer het vervolgens. Dan klikt u weer op het ketting-symbool in de editor en WordPress laat dan het volgende zien:

U ziet dat WordPress er “mailto:” heeft voorgezet. Dat is het commando om het e-mailprogramma van de bezoeker te openen en het e-mailadres in te vullen. U hoeft dan alleen op het blauwe enter-knopje te klikken en de e-mail link is aangemaakt.

Telefoon Link

Meer en meer bezoekers komen via mobiele apparaten en dan is het zeker zo vriendelijk om een telefoonnummer klikbaar te maken. U vermeld een telefoonnummer en wilt dan ook bereikt worden. Maak het de bezoeker dan ook gelijk makkelijk.

WordPress herkent het telefoonnummer echter niet en die link moet u dan “handmatig” aanmaken. Dat is, echter ook niet moeilijk.

 1. U typt het telefoonnummer op de plaats waar u het wilt laten verschijnen en selecteer het vervolgens;
 2. Dan klikt u weer op het ketting-symbool om het link-venster te openen:

Telefoon Link

 1. U dient echter zelf de (blauwe) tekst “tel:0123-4567890” in te typen en daarna op het blauwe enter-knopje te klikken.

Door “tel:” op te nemen en daarna het telefoonnummer weet de browser dat het om een telefoonnummer gaat en zal dat nummer opnemen in de telefoon-app van de bezoeker.

Wordt uw website internationaal bezocht dan is het verstandig om +31 voor het nummer op te nemen. Dus dan wordt het: “tel:+311234567890”.

Vragen & Info

Heeft u vragen naar aanleiding van deze uitleg, stuur ons dan een mail op: info@qwain.nl of geef een reactie via onderstaand reactie-formulier.

Ondersteuning staat bij ons op nummer 1, wij zijn u graag van dienst !

Op de hoogte blijven van alle WordPress Nieuwtjes, Tips & Tricks… volg ons dan op Facebook .

 

Interessante Artikelen