WordPress - Woordenboek

WordPress Importeren Functie

De Importeer -functie van WordPress is bedoeld om een export-bestand wat is aangemaakt met behulp van de Exporteer -functie van WordPress. Via “Hulpmiddelen -> Exporteren” konden we de gehele inhoud, pagina’s, berichten of media of een selectie daarvan downloaden.

Dat gedownloade bestand kan dan weer worden geïmporteerd (geupload) worden naar de website. Dat gebeurd dan via “Hulpmiddelen -> Importeren”:

WordPress Importeren functie

Hulpmiddelen -> Importeren

Wordt die functie voor het eerst gebruikt zal er eerst de WordPress Importeer plugin geïnstalleerd dienen te worden:

WordPress Importeren Installeren

Importeer Plugin Installeren

Klik daarvoor op: “Nu installeren” en de plugin wordt geïnstalleerd en de importeer-functie wordt actief. De tekst “Voer importeerfunctie uit” zal dan verschijnen. Het importeer-scherm zal dan openen:

WordPress Importeren Starten

Bestand kiezen

Hier dient u eerst het export-bestand te kiezen (1), dan zal de knop Bestand uploaden en importeren (2) actief worden; waarmee de import gestart kan worden.

Wordt er een import gedaan vanaf een andere website met bijvoorbeeld auteurs die op de website waar de import verricht wordt niet bestaan, zal WordPress vragen of de auteur(s) aangemaakt moeten worden of de berichten moeten worden toegekend aan een bestaande gebruiker. Worden er bijlagen (doorgaans media) gevonden in het te importeren bestand dan is er de optie om die ook te importeren door een vinkje aan te zetten bij “Download en importeer bijlagen:

Wordpress Importeer scherm

Importeer Opties

Het is belangrijk om niet te vergeten de “Importeer bijlagen” aan te vinken. Doet u dat niet, dient u achteraf alle afbeeldingen of overige media welke op de geïmporteerde pagina’s en berichten gebruikt zijn, deze weer handmatig één voor één toe te voegen.

Heeft u alles, naar wens, goed gezet in dit scherm; klikt u op Verstuur en WordPress zal de import gaan uitvoeren. Dat kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van het import-bestand, uw internetverbinding en de snelheid welke uw hostingprovider toestaat. Helaas is het niet direct duidelijk op dit scherm dat de import uitgevoerd wordt. U kunt het wel zien aan het tabblad in uw browser, zolang daar een ‘cirkeltje’ draait is de import nog gaande:

WordPress import is bezig

Import bezig…

Na enige tijd zal de import klaar zijn en wordt een scherm getoond met diverse meldingen:

WordPress Importeer Foutmeldingen

Importeer Foutmeldingen

De meeste meldingen spreken hier voor zich. De melding “Het importeren van …. is mislukt: ongeldig berichttype” wordt veroorzaakt omdat er een bepaalde plugin niet is geïnstalleerd op de website waar de importfunctie is gedaan.

Het is dus belangrijk om voordat de import wordt verricht dezelfde plugin’s actief zijn op de website waar de importfunctie gestart wordt. Dit geldt, in principe, ook voor het gebruikte thema. Maak het thema, waar het importbestand is aangemaakt, gebruik van speciale opmaakfuncties en de website waar de import gedaan wordt niet; dan zullen de pagina’s en berichten niet correct getoond kunnen worden.

Vragen & Info

Heeft u vragen naar aanleiding van deze uitleg, stuur ons dan een mail op: info@qwain.nl of geef een reactie via onderstaand reactie-formulier.

Ondersteuning staat bij ons op nummer 1, wij zijn u graag van dienst !

Op de hoogte blijven van alle WordPress Nieuwtjes, Tips & Tricks… volg ons dan op Facebook .