WordPress - Woordenboek

WordPress Bulk Bewerkingen

Het is u waarschijnlijk al opgevallen dat er op de vele overzichtsschermen binnen WordPress “Acties” geselecteerd kan worden. Een overzichtsscherm is bijvoorbeeld het scherm waar u de lijst met alle berichten kunt zien. De verschillende schermen kunt u snel oproepen door in het beheerderspaneel het onderdeel aan te klikken:

WordPress Overzichtsschermen

Overzicht direct kiezen

Om dus direct naar het overzichtsscherm te gaan waar alle berichten staan, klikt u direct op “Berichten” in plaats van “Berichten → Alle berichten”:

WordPress Alle berichten kiezen

Berichten

Dat geldt niet voor alle overzichten. Wilt u alle Categorieën of Tags zien, dient u die wel via de sub-keuzes te kiezen zoals in deze afbeelding, maar voor de berichten en pagina’s is het wel zo handig.

Bulk Acties

Als voorbeeld blijven we even bij de berichten. We openen daarvoor eerst het overzichtsscherm, de lijst met alle berichten. Dan zien we boven de lijst met berichten een aantal opties:

WordPress Bulk Bewerkingen Berichten

Bulk Acties

Van links naar rechts:

  • Acties;
  • Toepassen; 
  • Alle Datums;
  • Alle Categorieën;
  • Filter.

De knop Toepassen is verbonden aan “Acties” en de knop Filter aan Datums en Categorieën. Of het filter met de daarbij behorende keuzes als eerste had moeten staan en daarna de acties en toepassen is discutabel. Om namelijk een bepaalde actie op berichten uit te voeren die alleen in een bepaalde categorie thuishoren, moet namelijk eerst het filter gedaan worden en dan pas de Actie & Toepassen.

Acties & Toepassen

Klikt u hier “Acties”, heeft u twee mogelijkheden. De eerste is “Bewerken” en de tweede “Naar prullenbak”. De tweede optie spreekt voor zich, de geselecteerde berichten worden uit de lijst verplaatst naar de prullenbak.

Kiest u voor “Bewerken” krijgt u dezelfde mogelijkheden als bij “Snel Bewerken”, met één verschil:

WordPress Bulkbewerkingen

Bulkbewerkingen

Het verschil met “Snel bewerken” is dat u links de mogelijkheid heeft om een geselecteerd bericht weg te klikken voordat u de Actie uit laat voeren. Wilt u dus aan de geselecteerde berichten een Tag toevoegen dan typed u die Tag in het daarvoor bestemde vak en kiest voor Bijwerken.

 

Zo kunt u de wijzigingen die u normaal gesproken bij “Snel bewerken” kiest per item in de lijst voor alle geselecteerde items laten uitvoeren.

Vragen & Info

Heeft u vragen naar aanleiding van deze uitleg, stuur ons dan een mail op: info@qwain.nl of geef een reactie via onderstaand reactie-formulier.

Ondersteuning staat bij ons op nummer 1, wij zijn u graag van dienst !

Op de hoogte blijven van alle WordPress Nieuwtjes, Tips & Tricks… volg ons dan op Facebook .