WordPress - Woordenboek

WordPress AutoSave

Tijdens het bewerken van een pagina of bericht zal WordPress iedere 60 seconden automatisch een versie van die pagina of dat bericht opslaan. Die functie wordt “AutoSave” genoemd. Het mooie van die AutoSave is dat die ook werkt als plots de internet-verbinding verbroken is. Via Bijwerken of Concept opslaan kunt u als de internet-verbinding verbroken is uw aanpassingen niet opslaan. AutoSave zal in dat geval een kopie opslaan in uw internet-browser op uw PC. Die kunt u dan weer herstellen.

Is de internet-verbinding hersteld zal WordPress zien dat de versie van de pagina of het bericht waar aan u werkt verschillend is en de volgende melding tonen:

WordPress autosave melding

AutoSave Melding

Dus, in het geval dat uw internet-verbinding verbroken is en u bent een pagina aan het maken of bijwerken; geen paniek. Gewoon een minuutje afwachten… WordPress heeft een kopie opslagen in de browser op uw PC welke u dan kunt herstellen zodra de internet-verbinding weer aanwezig is.

AutoSave Interval

Iedere 60 seconden zal WordPress dus een backup opslaan van de pagina of bericht die u aan het bewerken bent. Die interval kunt u wijzigen door de volgende code aan het wp-config.php bestand toe te voegen:

define(‘AUTOSAVE_INTERVAL’, 120);

Nu zal WordPress iedere 2 minuten (120 seconden) een backup aanmaken.

AutoSave & Revisies

De AutoSave versie van de pagina of bericht kunt u zien als een soort van revisie. Het verschil is dat een AutoSave versie automatisch overschreven wordt zodra de AutoSave weer een versie gaat opslaan.

Revisies niet, daar worden er net zo veel van opgeslagen als het aantal keer dat u op Bijwerken klikt, tenzij u het aantal keren dat een revisie bewaard mag worden hebt ingesteld.

Voor meer informatie over revisies bekijk dit onderdeel: WordPress Revisies.

Vragen & Info

Heeft u vragen naar aanleiding van deze uitleg, stuur ons dan een mail op: info@qwain.nl of geef een reactie via onderstaand reactie-formulier.

Ondersteuning staat bij ons op nummer 1, wij zijn u graag van dienst !

Op de hoogte blijven van alle WordPress Nieuwtjes, Tips & Tricks… volg ons dan op Facebook .