QWAIN - Quality Without Any Interesting Name
Uw partner voor professioneel, snel en betrouwbaar website design, ontwikkeling en trainingen.

Ons WordPress Cursus Programma

Gestart met WordPress, de eerste stappen naar een eigen website… en dan wilt u meer;  u loopt tegen de grenzen aan van uw kennis van WordPress en de mogelijkheden. Met een WordPress cursus worden die grenzen verlegt en leert u de ongekende mogelijkheden van WordPress.

Iedere WordPress cursus wordt zowel in groepsverband als 1-op-1, persoonlijk gegeven. Het is ook mogelijk om een “op-maat” -training te krijgen geheel aangepast aan uw individuele behoeftes en wensen. De groepstrainingen zijn voor maximaal 6 personen om de beste persoonlijke aandacht te kunnen garanderen.

Al onze WordPress cursussen worden tevens verzorgd door onze partner: Serasta Trainingen


WordPress Starter

WordPress StarterIn 2 dagen leer je de basis van WordPress en hoe je eenvoudig een eigen website kunt opzetten. Van installatie, het aanmaken van pagina’s, onderhoud tot het uitbreiden van de website.

Deze cursus is bedoeld voor zowel nieuwelingen in de WordPress Website Wereld, als beginners die al een WordPress website hebben.

Het aanmaken van pagina’s en deze in te delen in een heldere menustructuur en deze pagina’s zoekmachine-vriendelijk te maken zijn slechts enkele onderwerpen uit deze cursus.

Na het volgen van deze WordPress cursus ben je in staat zelf een basiswebsite te creëren en te onderhouden.

Een vliegende start maken met WordPress, plak er dan 1 of 2 dagen aan vast en wordt een professioneel WordPress Website beheerder.

Meer info →


WordPress 5.x Update

WordPress Update Training

Met de introductie van versie 5.0 heeft WordPress afscheid genomen van de tradionele content-editor TinyMCE. Deze is vervangen door de Gutenberg-editor, wat een volledig nieuwe denk- & werkwijze met zich meebrengt.

Gedurende deze 1-daagse training leert u alle mogelijkheden welke deze nieuwe editor biedt, uw huidige content omzetten en uw website volledige up-to-date brengen zonder verlies van bestaande content met behoud van zoekmachine-resultaten.

U leert werken met de verschillende Gutenberg-blokken en het aanmaken van herbruikbare-blokken en templates.

Tevens zullen we de “valkuilen” van het werken met deze nieuwe editor bespreken, de basis SEO, HTML & CSS doornemen, zodat uw huidige website zowel aan styling als aan vindbaarheid in de zoekmachines geen verlies ondervind na de update.

Meer info →


WordPress Design

WordPress GevorderdLeer gedurende deze training de ongekende mogelijkheden van WordPress. Alleen je eigen creativiteit bepalen de grenzen van de mogelijkheden van WordPress.

Deze cursus is bedoeld voor diegene die het thema van WordPress willen fine-tunen, net die ene pixel tot op de punt nauwkeurig willen neerzetten, een ‘echt’ eigen design willen creëren.

Thema’s, child-theme, stijlen aanpassen, custom css en het responsive maken van een WordPress website zijn slechts enkele onderdelen uit deze training.

Meer info →


WordPress SEO

Om hoger in de zoekresultaten te komen van de diverse zoekmachines als Google, speelt SEO een belangrijke factor.

De juiste zoekterm instellen per pagina, een goede meta-omschrijving, alt-teksten bij afbeeldingen, etc. Dat kan net het verschil zijn om een top 3 notering te behalen in de zoekresultaten. Met de juiste SEO kan er erg veel gratis traffic naar de website gegenereerd worden.

Het serieus nemen van SEO is daarom zeker de moeite waard en kan een wereld van verschil zijn voor het aantal bezoekers op uw website.

Google hanteert honderden regels voor het bepalen van de ranking in de zoekresultaten, een juiste zoekterm is er slechts één van. Gedurende deze training worden de meest belangrijke behandeld.

Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe een juiste interne en externe linkstructuur op te zetten, hoe een pagina of artikel op de juiste manier te verwijderen zonder verlies van ranking in de zoekmachines ?

Na deze cursus kunt u geheel zelfstandig uw website hoger naar voren laten komen in de diverse zoekmachines en uw website onderhouden zonder SEO-verlies.

Meer info →


WordPress Webshop

WordPress Webshop

 

Zo goed als iedere WordPress website is eenvoudig uit te breiden met een webshop-module. De meest bekende hiervoor is WooCommerce.

Gedurende deze training leert u om WooCommerce toe te voegen aan uw website en deze in te richten met producten. Er wordt veel aandacht besteed om producten onder te verdelen in categorieën, afbeeldingen toe te voegen, etc.

Ook wordt er naar de verschillende betaalmethodes gekeken en het gebruik van contactformulieren en bijvoorbeeld “algemene voorwaarden”.

Tevens zullen er een aantal uitbreidingen (plugins) bekeken worden waarmee bijv. een artikelbestand geëxporteerd kan worden, de webshop-inrichting geback-upt kan worden en nog veel meer.

 

Meer info →


WordPress Visual Composer

WordPress Visual Composer

 

WordPress pagina’s indelen in bijvoorbeeld kolommen met in die verschillende kolommen verschillende content en iedere kolom zijn eigen opmaak… dat is met de standaard pagina editor van WordPress niet echt eenvoudig.

Dankzij modules als Visual Composer wordt het voor iedereen eenvoudig om pagina’s in te delen en op te maken als een pro.

En met de design-opties per rij of kolom welke er op de pagina wordt aangemaakt is alles tot op de pixel-nauwkeurig in te stellen.

Visual Composer is dé uitkomst om eenvoudig uw WordPress website op te maken met tekst, afbeeldingen, video’s en eigenlijk alles wat u maar wilt. Met Visual Composer is het niet noodzakelijk om de opmaak met shortcodes of CSS te coderen, maar dat kan gewoon door ‘drag & drop’.

Met drag & drop geeft het systeem u de mogelijkheid om elementen te verslepen en zo op de goede plek in de website te zetten.

Meer info →


WordPress Interactieve Formulieren

WordPress Formidable

Met deze cursus leert u om met behulp van Formidable Pro interactieve contactformulieren aan te maken.

Formulieren die op een interactieve manier gegevens van uw bezoekers kunnen verzamelen en opslaan voor zowel gebruik via een normaal PC scherm, maar ook voor op een tablet of mobiel.

Na deze cursus kunt u ieder denkbaar formulier maken: een uitgebreid contactformulier, een poll, quiz of enquête.

Met ingebouwde rekenopties is het ook mogelijk om een online inschrijfformulier te maken of een offerte welke tijdens het invullen en keuzes van de bezoeker het uiteindelijke bedrag berekend.

Ook hier is uw eigen creativiteit weer de grens van de mogelijkheden na het volgen van deze cursus.

Meer info →


WordPress DIT Pakket

WordPress Training

Wilt u snel uw activiteiten online presenteren en gelijktijdig alle in’s en out’s van WordPress leren, kies dan voor DIT pakket.

Met ons WordPress Webdesign DIT Pakket bouwt u samen met ons uw eigen website vanuit niets geheel op.

U slaat meerdere vliegen in één klap: een volledige training toegespitst op het maken, uitbreiden en onderhouden van uw eigen website en gelijktijdig bouwen we samen uw website.

Meer info →


WordPress Training Partner(s)

Serasta LogoAl onze WordPress cursussen worden tevens door onze partner Serasta Trainingen verzorgd. Serasta is opgericht in 2009, door Vera Lukassen. Vera heeft samen met haar dochters aan de keukentafel hun eerste lessen Nederlands voor Anderstaligen voorbereid. Inmiddels is Serasta uitgegroeid tot een volwaardig Taal- en Computer opleidingscentrum voor Volwassenen, is gevestigd te Vlaardingen en geeft trainingen bij Serasta op locatie of bij u in-house.

Serasta beschikt over ervaren trainers die naast hun vakbekwaamheid worden geselecteerd op hun didactische en communicatieve vaardigheden.

QWAIN werkt nauw samen met Serasta om up-to-date trainingsmateriaal te ontwikkelen om u in staat te stellen alle ins-en-outs van WordPress onder de knie te krijgen.

Bezoek Serasta →


Meer Informatie

Heeft u specifieke vragen over één van voorgaande cursussen of behoefte aan een specifieke WordPress cursus, bel ons of vul onderstaand formulier in. 

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan via volgend formulier of bel ons direct op: 06 – 128 65 659

Cursus Informatie Aanvragen

Cursus Offerte


 

QWAIN - Quality Without Any Interesting Name
Uw partner voor professioneel, snel en betrouwbaar website design, ontwikkeling en trainingen.