WordPress - Wetenswaardigheden

WordPress Automatische Updates

Sinds versie 3.7 van WordPress is er een functie ingebouwd dat bepaalde updates automatisch worden doorgevoerd. Dat zijn voornamelijk, wat ze noemen, de “minor” updates.

De gedachte achter de “WordPress Automatische Updates” is om die handeling bij de gebruiker weg te nemen. Uit ervaring weten we dat een update niet altijd een verbetering te weeg brengt, met name doordat plugin & thema -ontwikkelaars achter (kunnen) lopen op de introductie van nieuwe WordPress versies.

In het artikel “WordPress Update Manager” beschreven we al een plugin waarin alle updates in te stellen zijn en in het artikel “WordPress Plugin & Thema Rollback” hoe je via het dashboard eerdere versies van plugins of het thema kan terugzetten.

Nu zijn we ook weer geen voorstander van het maar onbegrensd toevoegen van plugins. Hoe meer plugins er geïnstalleerd en actief zijn, des te groter de kans op conflicten tussen de verschillende plugins en sommige plugins kunnen ook vertragend (je website wordt langzamer getoond) werken.

WordPress Automatische Updates Uitschakelen

Om er voor te kiezen om alle updates dus niet automatisch te laten plaatsvinden moet je de volgende code toevoegen aan het wp-config.php bestand:

define( 'AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED', true );

Het wp-config.php bestand vindt je in de root van je WordPress installatie en download je eenvoudig via FTP.

Het beste voeg je de code ergens voor de laatste in:

WordPress Automatische Updates

wp-config.php bestand

 

Dus voor de regel “/* That’s all, stop editing! Happy blogging. */”.

Het bestand moet je dan, vanzelfsprekend, weer uploaden naar de installatie-map van WordPress.

Wil je de instellingen niet handmatig doen, kun je ook gebruik maken van de plugin “WP Config Editor”. Deze hebben we beschreven in het artikel “Pagina & Berichten Revisies“. Na het aanpassen is het mogelijk deze plugin te deactiveren.

Vragen & Info

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel, stuur ons dan een mail op: info@qwain.nl of geef een reactie via onderstaand reactie-formulier.

Op de hoogte blijven van alle WordPress Nieuwtjes, Tips & Tricks… volg ons dan op Facebook .

 

Overige Artikelen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *